dijous, 18 de juny del 2020

Autoavaluació

Hola!

Abans de començar amb la meva autoavaluació en relació amb l'assignatura, m'agradaria fer un petit incís. Vull mencionar que el fet que aquesta assignatura hagi estat de forma virtual al principi ha dificultat una mica l'impartiment de la pròpia assignatura, ja que aquest canvi ens ha agafat a tots una mica desprevinguts. Tot i així crec que en especial aquesta assignatura s'ha pogut realitzar d'una forma bastant positiva i és molt adaptable a la docència virtual. 

Deixant de banda les circumstàncies, crec que he après moltes coses noves al llarg d'aquest temps. He millorat àmpliament les meves capacitats amb l'Scratch, he descobert alguns programes nous com el Tinkercad, que en lo personal m'ha agradat molt, i també he après a treballar en equip amb el meu company del projecte de forma virtual. Tot i que si haig de destacar una cosa que après, sense cap mena de dubte és el fet que he vist noves formes d'ensenyar, m'explico: amb els coneixements que s'han donat al llarg d'aquesta assignatura crec que se m'han atorgat un munt de possibilitats noves en relació al món de l'educació i que s'han de començar a impartir de cara al present i el futur. Crec que les tecnologies i les competències són vitals en el món d'avui en dia i per aquest motiu l'educació també ha d'aprendre d'ella.

Al principi de l'assignatura tenia una pregunta la qual no sabia la resposta, i era que no sabia si l'educació s'estava modernitzant de cara a les noves tecnologies de forma adequada, cosa que jo considero molt important. Al finalitzar aquesta assignatura he pogut trobar resposta, amb la bibliografia que hem llegit i els continguts que hem pogut aprendre, no tinc cap mena de dubte que l'educació s'està adaptant a aquesta era digital. Tot i així, crec que l'educació s'ha d'anar renovant constantment, ja que les pròpies tecnologies també van avançant cada dia que passa. Crec que a l'educació encara li queda feina per fer i cada cop s'ha d'anar donant més i més pes a les competències digitals i menys a l'educació tradicionalista. Crec que cada cop aquesta educació tradicional que tots hem tingut ha de donar pas a una modernització i aquesta assignatura que hem treballat com a professors, ens dona eines per treballar-ho. Parlant d'aquestes eines, crec que aquesta assignatura m'ajudarà enormement de cara al meu futur professional, com ja he dit abans, crec que l'educació poc a poc s'anirà modernitzant més i més (de fet ja ho hem vist en aquests dies tant caòtics que estem vivint on només hem realitzat classes virtuals) i per aquest motiu aquesta assignatura m'ha ajudat molt al ensenyar-me moltes eines virtuals relacionades amb la docència i que les tindre molt en compte al llarg del meu futur laboral per tal d'aplicar-les.

Les classes d'aquesta assignatura m'han ajudat molt. Crec que ha estat l'assignatura que s'ha adaptat millor per ser virtual. Tot el que hem fet ens ha ajudat a entendre millor aspectes relacionats amb les competències virtuals i tot el treball de l'assignatura no ha donat cap problema per ser realitzat a distància. Per aquest motiu estic molt content en com s'han organitzat i impartit. A més vull destacar que el fet que no hi hagi un examen final i s'hagi d'anar treballant de forma constant, explicant tot el procés a un blog ha sigut de molta utilitat i motiva al treball personal. El treball personal ha sigut el que més m'ha agradat de l'assignatura, ja que tant a l'hora de programar o informar-me amb tutorials amb l'Scratch m'ha semblat molt divertit i crec que és molt aplicable de cara al meu futur professional. M'agradaria destacar també que les tutories grupals en certs moments han ajudat molt. Per altra banda, crec que tot això es complementa molt bé amb les lectures que se'ns han aportat, ja que aporten un marc teòric a tot allò que hem anant treballant i en aspectes personals, m'han resultat molt interessants. En relació als treballs d'evaluació, han estat de lo millor de tota l'assignatura. Crec que són totalment necessaris ja que et donen un 'feedback' sobre el treball realitzat i ajuden a poder millorar els coneixements sobre les competències digitals.

Si haig de parlar de les meves capacitats i el que crec que era el meu punt fort, crec que ha estat tot el que m'agraden els temes que hem tractat, els quals des de petit sempre m'han agradat molt. A més, ja tenia coneixements previs d'Scratch, ja que ja l'havia treballat anteriorment en diverses ocasions, motiu pel qual crec que se'm dona força bé i finalment he realitzat un treball al llarg de l'assignatura força bo. Per altra banda, si haig de parlar del meu punt dèbil, hauria de dir que potser m'hauria d'haver informat una mica més sobre les webs 2.0, ja que en lo personal trobava que aquest àmbit no m'interessava tant com els altres. Per finalitzar, m'agradaria dir que estic bastant content amb aquesta assignatura. Crec que s'ha impartit d'una forma molt bona i s'ha adaptat a la perfecció a la docència virtual i a més jo l'he gaudit molt, ja que hem tractat uns temes que m'interessent molt i per aquest motiu he treballat força bé, per tant, estic molt content sobre com ha anat tot.

Aquí finalitzo el blog, espero que l'hagueu gaudit. Qualsevol dubte, podeu contactar amb mi al correu que trobareu a la descripció del blog. Fins ara!




Diari del projecte final 4

Hola!

Us deixo aquí la meva última entrada en relació al projecte final.

Ja hem acabat el projecte final. D'aquest treball la part que he treballat jo ha estat realitzar els dos primers mini-jocs del nostre treball, realitzar la simulació que hi ha al principi i posteriorment unir els 4 mini-jocs que teniem, ja que al final crec que he arribat a assolir uns bons nivells amb l'Scratch i personalment crec que el domino força bé. Si haig de parlar de la meva experiència personal, crec que ha sigut molt bona: m'agrada molt treballar amb l'Scratch i a més el domino força bé, motiu pel qual m'ho he passat molt bé i he seguit aprenent més del programa. Com a grup crec que hem fet un molt bon treball final. Si ens haig de posar una pega és que ens vam equivocar en el fet que pensavem que seria fàcil unir els nostres mini-jocs en un de sol i al final va resultar força difícil, motiu pel qual vam anar justos de temps amb el projecte. En definitiva crec que com a grup, és a dir, en Gerard i jo, hem fet un bon treball i els dos estem d'acord en que hem gaudit del fer aquest projecte.

Us deixo aquí dos links: el primer és el del projecte final; el segon, el del poster publicitari.

Projecte final: https://scratch.mit.edu/projects/404836406/

Poster: https://www.canva.com/design/DAD-4zZXKmY/8lsy-YSbn8_H9Cdy2noftw/edit

Espero que us agradi!

diumenge, 14 de juny del 2020

Proposta de treball basada en la programació amb Scratch

Salutacions!

Avui us parlaré de la meva proposta de treball basada en la programació amb Scratch.

Personalment crec que l'Scratch és el programa idoni per iniciar-se amb la programació, donada la seva simplesa per entendre'l i la facilitat que presenta per crear programes sense massa dificultat. D'aquesta forma, la meva proposta estaria dirigida a nens i nenes de primària, però seria útil per a tota aquella persona que es vulgui iniciar en aquest món.

El primer de tot, s'hauria de començar amb exercicis bàsics. Saber que són els personatges i mostrar els elements més bàsics de l'Scratch (bandera verda, modificar els aspectes del personatge, els fons, etc) i poc a poc anar augmentant la dificultat d'aquests exercicis. Tot i així, segons el meu criteri quan més s'aprèn és quan es dona llibertat per crear. Per aquest motiu si jo fos professor, intentaria ensenyar les nocions més bàsiques del programa i posteriorment que després els alumnes puguin crear el que a ells els hi sembli (sempre amb el suport del professor en cas que es necessiti ajuda).

D'aquesta forma penso que és la millor manera de treballar amb l'Scratch, ja que crec que amb aquest programa s'aprèn amb l'error, és a dir, el factor clau per aprendre programació és l'autoaprenentatge.

Archivo:Scratchlogo.svg - Wikipedia, la enciclopedia libre

Diari del projecte final 3

Hola!

Ja casi tenim enllestit el projecte final. Per si no ho recordeu, consisteix en 4 mini-jocs relacionats amb les fases de la desescalada que et porten a la nova normalitat. Els 4 minijocs fins ara ja els teniem fets i calia unir-los, a més de relacionar-los adequadament amb el coronavirus. De forma individual jo he realitzat els dos primers mini-jocs, i el tercer l'hem fet entre el Gerard i jo. L'últim l'ha realitzat ell. El tema d'unir aquests mini-jocs pràcticament ha estat una mena d'odisea. He estat hores i hores amb mals de cap intentant quadrar tots els personatges i que apareguessin quan els tocava, que les variables no es juntessin, etc. En definitiva, ha sigut una feinada, però quan  ho he acabat de fer m'he sentit molt bé amb mi mateix i molt orgullós del resultat. Dona gust veure després de tantes hores de treball com finalment tot funciona a la perfecció. Crec que he aprés molt al llarg del projecte. Al principi les variables per mi eren un mal de cap i m'espantaven, ja que no les sabia utilitzar correctament, però al final m'he adonat que les domino a la perfecció, cosa que em posa molt content.

Una altra cosa que he realitzat aquests dies ha estat crear una mena d'introducció pel joc, on un personatge explica el funcionament del joc a través d'una història relacionada amb el coronavirus, i personalment crec que m'ha quedat molt bé. Aquesta part m'ha resultat molt senzilla de programar ja que només és un personatge que va dient coses, es mou i canvia d'escenari, però ha quedat molt bé dintre del joc. A més, entre els mini-jocs he afegit algunes pantalles que t'expliquen les normes de cada fase de la desescalada, i que així el projecte estigui més relacionat amb el coronavirus.

M'agradaria mencionar que al principi l'Scratch em semblava un programa molt simple, però m'ha acabat sorprenent gratament per la complexitat que pot arribar a assolir, cosa que m'ha fet gaudir molt d'aquest programa. Espero demà ja poder acabar aquest projecte, ja que només queda unir l'últim joc!

Objecte Tinkercad

Hola un altre cop!

Deixo aquí l'objecte que he creat amb el Tinkercad, és una espècie de castell força simple.

https://www.tinkercad.com/things/ha3Rfu3YC4l-copy-of-castillo/edit



Autoavaluació

Hola! Abans de començar amb la meva autoavaluació en relació amb l'assignatura, m'agradaria fer un petit incís. Vull mencionar ...