dimecres, 13 de maig del 2020

Quins usos educatius té la web social?

Tots som conscients del pes que té la web social com a eina educativa avui en dia degut el seu potencial com a complement per a la docència en els joves. Aquestes webs entre d'altres, fomenten el treball col·laboratiu, garanteixen l'impartiment d'uns coneixements que es poden renovar constantment, desenvolupa competències relacionades amb l'obtenció d'informació de la xarxa, una qualitat de suma importància avui en dia, tot això dins d'un context on els alumnes poden interactuar amb els continguts i comunicar-se a través d'ells. Tot això amb l'avantatge d'evitar problemes com la ubicació i el temps de la docència, oferir a l'estudiant un entorn amb múltiples eines i materials educatius i un foment de l'aprenentatge autònom.

Així, com a docent presenta altres avantatges com el fet de poder compartir fàcilment treballs a través de les xarxes o el fet de treure profit als espais digitals on ja són els alumnes com a element motivador. Aquests són espais que el alumne, al ser natiu digital, ja estarà acostumat a utilitzar i sabrà utilitzar a la perfecció. Tot i així, també presenta altres dificultats com la reducció de l'atenció i la productivitat, ja que internet pot estar ple de distraccions. També es pot crear una dependència de l'alumne sobre aquestes tecnologies o, fins i tot, una actitud negativa dels alumnes al associar la web social amb l'oci. Finalment també es pot donar un desconeixement de l'alumne sobre l'ús correcte de les tecnologies o, en el pitjor dels casos, que aquest no pugui accedir a les tecnologies per dificultats socials o econòmiques.

En conclusió, tot i presentar certes desavantatges, crec que la web social pot ser una eina educativa molt important de cara al futur degut al seu potencial i totes les funcions que encara té per demostrar en relació amb l'àmbit educatiu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Autoavaluació

Hola! Abans de començar amb la meva autoavaluació en relació amb l'assignatura, m'agradaria fer un petit incís. Vull mencionar ...