dimarts, 26 de maig del 2020

Diari del projecte final 1

Hola!

Us comento aquí les meves experiències en relació al projecte del coronavirus.

Com a grup, tenim pensat fer uns quants minijocs relacionant-los amb les diverses fases de la desescalada. El primer que hem fet ha sigut un joc de l'estil "matatopos". M'agradaria dir que afortunadament no hem tingut masses problemes per fer-lo. L'única dificultat que he arribat a tindre ha estat el fet de programar el joc per tal que es pugui reiniciar quan el jugador perd les seves respectives vides. Per la resta del joc tot ha anat força bé i no he tingut cap problema programant el minijoc, ja que si en algun moment he tingut algun dubte he trobat informació ràpidament a internet o la mateixa pàgina web de l'Scratch.

https://scratch.mit.edu/projects/399280516/


dilluns, 18 de maig del 2020

Simulació Natura Scratch

Salutacions lectors!

Aquí us deixo la meva segona simulació de la natura amb l'Scratch, espero que us agradi!

https://scratch.mit.edu/projects/396467937/

Programación para chicos con Scratch | Mentes Liberadas

dimecres, 13 de maig del 2020

Avenços amb els exercicis d'Scratch

Bon dia un altre cop!

Penjo aquí els avenços de la setmana passada amb el Scratch.

Atrapa el personatge:
https://scratch.mit.edu/projects/392422379/

Gat caminant:
https://scratch.mit.edu/projects/390126367/

Simulació Natura 1:
https://scratch.mit.edu/projects/392443663/

Tinc encara pendent penjar la segona simulació de la natura, que la faré en els pròxims dies.
Salutacions!


Quins usos educatius té la web social?

Tots som conscients del pes que té la web social com a eina educativa avui en dia degut el seu potencial com a complement per a la docència en els joves. Aquestes webs entre d'altres, fomenten el treball col·laboratiu, garanteixen l'impartiment d'uns coneixements que es poden renovar constantment, desenvolupa competències relacionades amb l'obtenció d'informació de la xarxa, una qualitat de suma importància avui en dia, tot això dins d'un context on els alumnes poden interactuar amb els continguts i comunicar-se a través d'ells. Tot això amb l'avantatge d'evitar problemes com la ubicació i el temps de la docència, oferir a l'estudiant un entorn amb múltiples eines i materials educatius i un foment de l'aprenentatge autònom.

Així, com a docent presenta altres avantatges com el fet de poder compartir fàcilment treballs a través de les xarxes o el fet de treure profit als espais digitals on ja són els alumnes com a element motivador. Aquests són espais que el alumne, al ser natiu digital, ja estarà acostumat a utilitzar i sabrà utilitzar a la perfecció. Tot i així, també presenta altres dificultats com la reducció de l'atenció i la productivitat, ja que internet pot estar ple de distraccions. També es pot crear una dependència de l'alumne sobre aquestes tecnologies o, fins i tot, una actitud negativa dels alumnes al associar la web social amb l'oci. Finalment també es pot donar un desconeixement de l'alumne sobre l'ús correcte de les tecnologies o, en el pitjor dels casos, que aquest no pugui accedir a les tecnologies per dificultats socials o econòmiques.

En conclusió, tot i presentar certes desavantatges, crec que la web social pot ser una eina educativa molt important de cara al futur degut al seu potencial i totes les funcions que encara té per demostrar en relació amb l'àmbit educatiu.



dimecres, 6 de maig del 2020

Més exercicis Scratch

Bon dia un altre cop! Aquí comparteixo els avenços que he fet aquesta setmana amb el Scratch. Personalment cada cop em sento més a gust amb el programa.

Joc animals marins:
https://scratch.mit.edu/projects/390113736/

Semàfor:
https://scratch.mit.edu/projects/392381227/

Archivo:Scratchlogo.svg - Wikipedia, la enciclopedia libre

Autoavaluació

Hola! Abans de començar amb la meva autoavaluació en relació amb l'assignatura, m'agradaria fer un petit incís. Vull mencionar ...