dimarts, 28 d’abril del 2020

Competències digitals i webs 2.0

Personalment crec que la nostra generació és la primera que ha sigut educada per tenir plenes competències digitals. Aquest fet, segons el meu criteri, ens ha influenciat a tots nosaltres d'una forma o altra i, actualment, tots els joves ens sabem moure a la perfecció per l'entorn digital, ja sigui per aprendre o qualsevol altre finalitat. En aquest punt, la web 2.0 juga un paper clau.

Primer de tot, què és la web 2.0? Doncs aquesta, també anomenada 'web social', compren tots aquells espais web de l'internet que faciliten el fet de compartir informació. Aquestes webs, per tal de facilitar aquesta informació, intenten mostrar un disseny centrat en l'usuari i que aquests puguin interectuar entre sí, ja sigui com a creadors de contingut o receptors d'aquest, formant així l'anomenada societat digital. D'aquesta forma, la web 2.0 passa de ser una simple font d'informació, com ho seria un medi clàssic com el llibre, a una plataforma centrada en el treball col·laboratiu. Alguns exemples de web 2.0 són: les comunitats web, els serveis web, les aplicacions web, els serveis de xarxes socials, els serveis d'allotjament i reproducció de vídeos, les wikis, els blogs, etc.

Com es pot veure, les webs 2.0 tenen un potencial molt gran a l'hora d'aportar beneficis a la nostra societat, i un d'ells radica en el procés d'alfabetització per la formació de la ciutadania de la societat digital. Això és degut a que la web 2.0, en sí és una biblioteca universal d'informació, com una mena de trencaclosques d'hipertextos, com una plaça enorme de comunicació e interacció social, com un terrirori d'expressions multimèdia i audiovisual com mai abans s'havia vist i, més important, com un multiple entorn virtual totalment interactiu. Aquest fet, òbviament, pot ajudar a culturitzar al ciutadà davant d'aquesta cultura digital i així adquirir competències d'aprenentatge com les instrumentals, les cognitiu-intel·lectuals, les sociocomunicacionals, emocionals, etc.

En definitiva, les noves alfabetitzacions a través de les competències digitals han de ser un dret per a tota la població arreu del món i una condició imprescindible pel ple desenvolupament social i democràtic en la societat moderna.



dimecres, 22 d’abril del 2020

Exercicis Scratch

Bon dia!

Avui hem estat practicant amb l'scratch. Afortunadament jo ja l'havia fet servir al llarg de la ESO en més d'una ocasió, i encara m'enrecordo de com fer-lo servir en algunes coses, per tant, la tasca d'avui no m'ha resultat gaire complicada. M'enrecordo de passar bons moments programant amb aquest programa ja que m'agrada molt.

Deixo aquí el link de l'activitat d'avui:

https://scratch.mit.edu/mystuff/#shared


Autoavaluació

Hola! Abans de començar amb la meva autoavaluació en relació amb l'assignatura, m'agradaria fer un petit incís. Vull mencionar ...